HronikaVesti

VRTIĆI NE PRESTAJU SA RADOM, DECA DO 4.RAZREDA IDU U ŠKOLE, A OD 5.D0 8.RAZREDA I SREDNJOŠKOLCI PRELAZE NA ONLINE NASTAVU

Prema današnjim podacima ZZJZ 70 je novozaraženih osoba korona virusom na teritoriji Jablaničkog okruga. U kovid bolnici se na lečenju nalazi 97 pacijenata. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio vakcine protiv ovog virusa krajem godine. Za vakcine će postojati preporuka ne i obaveza, izjavio ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

U poslednja 24 časa stiglo je 236 rezultata, od toga za grad Leskovac 121 i  70  je sa pozitivnim nalazom na virus korona.

45 lica je sa teritorije grada Leskovca, 12 sa teritorije opštine Vlasotince, 4 lica sa teritorije opštine Lebane, 2 lica sa teritorije opštine Bojnik i 7 lica sa teritorije opštine Medvedja.

Struktura: 38 zaposlena lica, 12 nezaposlenih, 17 penzionera, 1 učenik i 2 studenta.

Trenutno se čekaju iz laboratorija 98 rezultata sa teritorije Jablaničkog okruga za lica koja su uzorkovana u ZZJZ Leskovac, Opštoj bolnici Leskovac i Domovima zdravlja Jablaničkog okruga.

U leskovačkoj kovid bolnici hospitalizovano je  97 pacijenata, iz Leskovca 78, Vlasotinca 13, Lebana 5 i jedan iz Bojnika.

Na aparatima za kiseonik su 74 pacijenta,  bilo je 20 prijema, 6 otpusta, nema upućenih u KC Niš na lečenje. Dve žene starosti 84 godine iz Leskovca kod koje nije bilo potvrde prisustva virusa mada sa simptomima kovida 19  i 76 godina iz okoline grada kod koje je virus potvrdjen su preminule.

U kovid bolnici je  59 pozitivnih pacijenata na korona virus, čeka se rezultat i čeka na testiranje 38 ljudi.