DruštvoVesti

MEĐUNARODNI DAN BORBE PROTIV NASILjA NAD ŽENAMA

Širom sveta dansa se obeležava Svetski dan borbe protiv nasilja nad ženama koji za cilj ima podizanje svesti o ovom ozbiljnom društvenom problemu. Posetom štićenica Sigurne kuće i uručenjem paketa sa sredstvima za održavanje higijene svakoj od njih, danas je počela kampanja 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama. Kampanji su se priključile i brojne institucije, kompanije i organizacije poput „Hisarskih šampiona“, vrtića Agnes i firme DCP hemigal, navodi se u saopštenju kabineta gradonačelnika Leskovca.

Bilo koja vrsta nasilja ostavlja trajne posledice na žrtve i zato se svakog 25. novembra skreće pažnja na činjenicu da nijedna žena ne mora i ne sme da trpi nasilje jer ono ne ugrožava samo žrtvu, već oslabljuje čitavo društvo.
U trenutku kada se čitav svet bori protiv epidemije virusa korona ne smemo da zaboravimo da u našem gradu i državi postoji nulta tolerancija na bilo koji vid nasilja.
Posetom štićenica Sigurne kuće i uručenjem paketa sa sredstvima za održavanje higijene svakoj od njih, danas je počela kampanja 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama. Kampanji su se priključile i brojne institucije, kompanije i organizacije poput „Hisarskih šampiona“, vrtića Agnes i firme DCP hemigal.
Sve relevantne državne institucije i organi lokalne samouprave su istrajni u ovoj važnoj borbi za ljudska prava i slobode. Četiri godine zaredom nastavlja se uspešna saradnja Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Udruženja „Apel“ i Prihvatilišta za žene i decu žrtve nasilja u porodici i partnerskim odnosima – Sigurne kuće Leskovac. Ove godine će preko projekta pomenutog ministarstva iznosom od 2,3 miliona dinara biti zamenjena kompletna dotrajala stolarija na objektu Sigurne kuće koja je stara 84 godine.