DruštvoVesti

ZA NEDELJU DANA KONKURS ZA UPIS U VOJNE ŠKOLE

Konkurs za upis u vojne škole biće otvoren 15. februara, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Školovanje u Vojnoj akademiji, na Medicinskom fakultetu VMA i u Vojnoj gimnaziji je besplatno. Učenicima i kadetima obezbeđen je besplatan komforan smeštaj, kvalitetna ishrana, vrhunska zdravstvena zaštita, udžbenici i moderna nastavna sredstva, sportski centri i tereni, multimedijalni kabineti, a sve u cilju što kvalitetnijeg obrazovanja.

Ministarstvo odbrane poziva sve zainteresovane za upis u vojne škole da prate sajt i zvanične naloge Ministarstva i Vojske Srbije na društvenim mrežama, gde će 15. februara 2021. zvanično biti objavljeni uslovi konkursa.

Za mesto u Vojnoj akademiji, na Medicinskom fakultetu VMA, u Vojnoj gimnaziji i Srednjoj stručnoj vojnoj školi boriće se mnogi učenici završnih godina osnovnih i srednjih škola. Status učenika i kadeta vojnih škola steći će najbolji među onima koji ispune zahteve selekcije.

Ministarstvo ističe da napori koje državno rukovodstvo ulaže u poboljšanje životnog standarda pripadnika Vojske takođe nisu ostali neprimećeni među mladima koji sada znaju da posao u uniformi više nije samo siguran, već i pristojno plaćen, uz jasnu perspektivu poboljšanja koje se beleži iz godine u godinu.

Programi izgradnje stanova za pripadnike sistema bezbednosti u koje spadaju i profesionalna vojna lica već su, pod izuzetno povoljnim uslovima, omogućili velikom broju starešina da reše stambeno pitanje, a tom problemu mladi ljudi, koji vode računa o budućnosti, pridaju veliki značaj.

U poslednjih nekoliko godina uložena su značajna sredstva u opremanje Vojske Srbije najsavremenijim naoružanjem. Budući oficiri i podoficiri komandovaće ljudima i koristiti sredstva po borbenim karakteristikama jednaka onima u najsnažnijim armijama sveta, a kojima, po mnogo čemu, nema premca u regionu, navodi Ministarstvo odbrane Srbije.