DruštvoVesti

ZAVRŠENA JOŠ JEDNA SAOBRAĆAJNICA U ŠIREM CENTRU GRADA

Radovi, koji su finansirani iz budžeta grada Leskovca, vredni 3,6 miliona dinara u dužini od 83 metra na izgradnji gradske saobraćajnice – veza ulica Branislav Nušić – Đorđe Lešnjak u Leskovcu su završeni i danas je ovu deonicu obišao gradonačelnik Goran Cvetanović sa saradnicima.
„Mnogo godina sam živeo i u ovom delu grada, i znam da se događao veliki broj nezgoda pri uključivanju iz ulice Đorđa Lešnjaka u jednosmernu ka bolnici i da nije bilo mnogo prostora zbog parkiranih vozila. Na ovaj način smo dobili dobru komunikaciju da svako ko iz ulice Đorđa Lešnjaka može da se ovom ulicom isključi u ulicu Branislava Nušića. Ovaj projekt deluje manje, ali smatram da ne treba potcenjivati nijedan realizovan projekat, jer isti mogu biti od vitalnog značaja, naročito što je ovakva ideja postojala 40 godina, a niko je nije sproveo u delo “kazao je prilikom obilaska gradonačelnik Cvetanović.

Od radova koji su izvedeni direktor JP Urbanizam i izgradnja je istakao da je reč o ugradnji tampona od šljunka i ivičnjaka, gajger slivnika, kao i asfaltiranju u dva sloja.

Izgradnja gradske saobraćajnice – veza ulica Branislav Nušić – Đorđe Lešnjak je bitna jer povezuje centar sa mnogim delovima grada poput dela kod Tri šešira i da ista skraćuje putanju do centra.