ŽIVIMO U DOLINI SIROMAŠNIH

„Mi živimo u dolini siromašnih, a to je jedan od glavnih razloga zašto mladi ljudi odlaze iz Leskovca“ poručeno je na današnjoj konferenciji za novinare GG ,,Za Leskovac zajedno” i preporučeno gradonačelniku Leskvoca da podnese ostavku.

Po rečima odbornika gradske skupštine Nenada Zdravkovića Leskovac je najsiromašniji grad u Srbiji, a to potvrđuje podatak da se od popisa 2022. do ovog iz 2022, godine iselilo skoro 20 hiljada ljudi, e svaki peti zaposleni u Leskovcu na granici siromaštva. Na konferenciji je podvučeno da minimalna cena rada koja će od januara iznositi 40.470 dinara biti nedovoljna da se pokriju odnovni troškovi i da će 50 odsto građana biti na granici siromaštva .

Nebojša Cakić je istakao da je po podacima svetske banke Srbija četvrta najnerzazvijenija država u Evropi, a u takvoj državi grad Leskovac je grad sa najmanjom prosečnom zaradom.
On je dodao da po poslednjim zvaničnim podacima Leskovac ima prosečnu zaradu od 55 hiljada , dok u Srbiji jona iznosi 75 hiljada, a u Beogradu 95 hiljada, dakle 20 do 40 hiljada manje .

Kako je zaključeno odgovornost za ovakvo stanje u mašem gradu snosi gradonačelnik Goran Cvetanović i najavljeno niz tematskih konferencija za novinare gde že se kroz konkretne primere to i dokazivati.