DruštvoVesti

15 GODINA DNEVNOG BORAVKA DUGA

Prigodnom svečanošću uz tortu i resital sa svojim članovima i predstavnicima kabineta gradonačelnika Dnevni boravak Duga obeležio je 15 godina postojanja i rada.
Po rečima sekretarke ovog udruženja Aleksandre Jovanović Duga je mesto gde se voli. Upravo ta ljubav, briga prema drugome, podrška i solidarnost su ono što sve nas svih ovih godina motiviše i inspiriše na inovacije, originalnost i stvaranje. Ona je izrazila zahvalnost svima koji omogućavaju da jedno ovakvo mesto postoji u Leskovcu, a sve je pratio film o ovom udruženju.
Grad Leskovac je postao dobar primer prakse u oblasti pružanja usluga socijalne zaštite u Republici Srbiji, koji bi trebalo da slede i ostali gradovi. U to smo se nedavno uverili i prilikom potpisivanja ugovora o dodeli namenskih transfera kada je Leskovcu pripalo 17 miliona dinara, istakla je zamenica gradonačelnika Lidija Dimitrijević i dodala da se svih ovih godina lokalna samouprava trudi da uz veliku pomoć resornog ministarstva, olakšamo rad ove ustanove i korisnicima i zaposlenima stvorimo što bolje uslove za rad i postojanje ovakvih udruženja.
Nije izostala ni torta i konfete u znak 15 godina postojanja Dnevnog boravka Duga i dobra atmofera.
Svim saradnicima i prijateljima Duge uručene su zahvalnice za podršku i pomoć, a ovom je prilikom upriličena i izložba fotografija koja je predstavila sve ove godine, trud i želje kako zaposlenih tako i članova Dnevnog boravka Duga kojih ima oko trideset.