I UČENICI SE TAKMIČILI U PRIPREMI ROŠTILJA
U leskovačkoj Trgovinsko-ugostiteljskoj školi je u okviru 32. leskovačke ,,Roštiljijade,, održano 29. po redu, tradicionalno takmičenje učenika srednjih ugostiteljskih škola u pripemi jela sa roštilja, a žiri je imao veoma težak zadatak da proglasi najbolje. Sveukupni pobednici na takmičenju učenika srednjih škola su Milan Bogdanović i Anđela Šućurović iz Vrnjačke Banje.
Žiri je imao nimalo lak zadatak da proglasi najbolje ekipe u tri kategorije:pripremanje ćevapa, pljeskavice i inovacije, odnosno jela po izboru koje đaci sami osmišljavaju. Sva su jela bila dobro pripremljena, ali presudne su bile nijanse.
Učestvovalo je 7 srednjih ugostiteljsko – trgovinskih škola (Leskovac, Vrnjačka Banja, Vučje, Beograd, Vranje, Kruševo – Severna Makedonija i Ćustendil – Republika Bugarska).
Rezultati takmičenja su sledeći:
Kategorija „Pripremanje ćevapa „
- mesto Milan Bogdanović i Anđela Šućurović –UTŠ, Vrnjačka Banja
- mesto Petar Antić i Milan Nikolić – TUŠ, Leskovac
- mesto Dušica Telja i Filip Jovanovski – SOU „Naum Naumovski-Borče, Kruševo
Kategorija „Pripremanje pljeskavice“
- mesto Petar Antić i Milan Nikolić – TUŠ Leskovac
- mesto Martina Mladenović i David Kostić – Srednja škola „Svetozar Krstić-Toza“, Vučje
- mesto Nemanja Stamenković-ETŠ, Vranje
Kategorija „Inovacija“
- mesto Matija Todorović i Bojan Srećković-UTŠ, Beograd
- mesto Milan Bogdanović i Anđela Šućurović – UTŠ Vrnjačka Banja
- mesto Vasil Krasimirov Nikolov i Akaki Topadze – Srednja turistička škola „Nikola Jonkov Vapcarov“, Ćustendil
Sveukupni pobednici na takmičenju učenika srednjih škola poneli su učenici Milan Bogdanović i Anđela Šućurović –UTŠ Vrnjačka Banja. Nadali su se pobedi, ali ističu onako skromni da je ovo njihovo prvo takmičenje i da je važno učestvovati.
U okviru ovogodišnje Roštiljijade je predviđeno za danas takmičenje u pripremi najveće pljeskavice iz ruke na platou ispred centralne pozornice.