DruštvoVesti

RODITELJI DOBILI AUTO-SEDIŠTA ZA DECU OD GRADA LESKOVCA

Predstavnici lokalne samouprave uručili su danas auto-sedišta roditeljima, čije su bebe rođene tokom maja i juna ove godine. Broj novorođenčadi za ova dva meseca iznosi 133, a prilikom podele uručeno je 97 sedišta. Roditelji koji nisu prisustvovali današnjoj svečanosti, sedišta mogu da preuzmu na portirnici u ulici Pana Đukića broj 9.

Treća po redu podela auto-sedišta koja grad obezbeđuje za sve bebe rođene u 2021. godini organizovana je u sali leskovačkog Narodnog pozorišta. Lokalna samouprava je za kupovinu 1.100 auto-sedišta u ovoj godini izdvojila 7,9 miliona dinara, uz mogućnost da se taj iznos poveća, ukoliko se rodi više beba.

Naglasivši da je za prva četiri meseca uručeno ukupno 230 sedišta, zamenica gradonačelnika Lidija Dimitrijević, rekla je da mladi i deca predstavljaju temelj na kojima se gradi sigurna budućnost, te da grad u saradnji sa roditeljima nastoji da obezbedi sve neophodne uslove za odrastanje novih generacija.

U cilju poboljšanja materijalnog statusa porodica koje imaju tri ili više deteta, grad Leskovac pristupio je pokretu Tri plus. Takođe, lokalna samouprava nastoji da pomogne i građanima koji se bore sa problemom neplodnosti, zbog čega svake godine ulaže značajna sredstva u postupak vantelesne oplodnje.