AUTO-SEDIŠTA ZA BEBE ROĐENE U NOVEMBRU I DECEMBRU 2021.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i predstavnici lokalne samouprave uručili su danas auto-sedišta roditeljima, čije su bebe rođene tokom poslednja dva meseca 2021. godine. Prema evidenciji, u novembru i decembru prošle godine rođene su 194 bebe.

Jedna od novina u populacionoj politici grada Leskovca od prošle godine je obezbeđivanje auto- sedišta za decu rođenu u 2021. godini na teritoriji grada.

Kako bi svako novorođenče dobilo auto-sedište, iz budžeta lokalne samouprave, za ovu jednokratnu pomoć porodiljama, isplaniran je iznos od 7,9 miliona dinara. Podele se organizuju na svaka dva meseca u sali leskovačkog Narodnog pozorišta i do sada je uručeno ukupno 661 sedište.

Savka Ilić, majka jednomesečne Lenke, obrativši se prisutnima danas, istakla je veliki značaj podrške koju grad Leskovac pruža roditeljima na ovom području. 

Naglasivši da će lokalna samouprava nastaviti da pruža kontinuiranu podršku svim građanima, gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović dodao je da mladi i deca predstavljaju temelj na kojima se gradi sigurna budućnost, te da grad u saradnji sa roditeljima nastoji da obezbedi sve neophodne uslove za odrastanje novih generacija.

On je ovom prilikom govorio i o paketu mera populacione politike koji se iz godine u godinu povećava.

U cilju poboljšanja materijalnog statusa porodica koje imaju tri ili više deteta, grad Leskovac je prošle godine pristupio i pokretu Tri plus.

Mere populacione politike stalno se dopunjuju, a  iz budžeta izdvajaju značajna sredstva za podsticaj roditeljstva i to sve kako bi se mladim ljudima koji žive u ovoj sredini pomoglo.