DruštvoVesti

ĐACI OPET U KLUPAMA

Od danas su u đaci ponovo u klupama, a nastava uživo i onlajn će se kombinovati za učenike od 5 do 8 razreda i srednjoškolce.

Reč je o načinu rada sa kojim se počelo 1.septembra ove školske 2020/2021.godine, pa će tako đaci od prvog do četvrtog razreda  kao i do sada ići svakodneno u školu, podeljeni u grupe.

Stariji osnovci od petog do osmog nastavu će pohađati naizmenično – dan u školi, dan onlajn, a srednjoškolci jedne nedelje idu u školu, a druge nastavu prate od kuće.

U školama je obavezno nošenje zaštitnih maski i održavanje distance, a časovi traju po 30 minuta.

Minnistar prosvete Branko Ružić je izjavio danas da će se tokom ove nedelje znati rezultati probnog završnog ispita za osmake u oko 1200 osnovnih škola u zemlji, a osvrnuo se i na priču o ukidanju završnog ispita za šta je istakao da nije ni u razmatranju.

Prema oceni ministarstva prosvete  broj obolelih od korone je  pao tako da je vaspitnoobrazovni sistem pokazao svih ovih meseci da nije mesto transmisije virusa korona, kao i da  je dobro da je napravljena jedna pauza.

Ipak oprez postoji, pa tako broj učenika koji su istovremeno u školi ne sme da pređe polovinu đačke populacije.

Odeljenja su uglavnom podeljena u dve grupe, a ocene koje se upisuju u dnevnik učenici dobijaju  na osnovu usmene ili pisane provere znanja u školi.