EPISKOP NIŠKI ARSENIJE I GRADONAČELNIK CVETANOVIĆ OBIŠLI OBNOVLJEN PAROHIJSKI DOM

Episkop niški Arsenije posetio je danas, u društvu gradonačelnika, Gorana Cvetanovića, Parohijski dom u Leskovcu povodom završetka radova na obnovi fasade. Izvedeni poslovi sačuvali su prethodni izgled ovog doma, uključujući i ukrase na fasadnim zidovima i oko prozora.

Fasada je obogaćena i postavljanjem većeg broja postamenata kod prozora, a dodate su i rozetne u obliku krsta koji su preuzeti sa fasade crkve Svete Trojice.
Nakon izvedenih radova na zameni građevinske stolarije koje je finansirala crkva, grad Leskovac je sredinom oktobra nastavio sa daljim unapređenjem energetske efikasnosti. Za ovu svrhu iz budžeta lokalne samouprave, izdvojena su 2 miliona 700 hiljada dinara.

Zahvalivši se gradonačelniku, Goranu Cvetanoviću, i na pomoći oko hrama Svetog Simeona Mirotočivog u naselju Dubočica, gde je od prvog decembra prošle godine počeo i bogoslužbeni život, episkop niški Arsenije naglasio je da se u Srbiji retko viđa briga lokalnih samouprava o verskim objektima, ali da to nije slučaj u Leskovcu.

Od 2013. godine, grad Leskovac je u sanaciju, adaptaciju, rekonstrukciju i izgradnju verskih objekata uložio oko 53 miliona dinara. Prema rečima gradonačelnika, Gorana Cvetanovića, sa ovim investicijama se neće stati i kako dodaje, u 2022. godini planirana je suma od 12 miliona dinara za izradu i postavljanje oltara i ikonostasa u hramu u Dubočici.

Govoreći o hramu Svetog Simeona Mirotočivog, gradonačelnik Cvetanović istakao je ovom prilikom da će uskoro početi radovi na izgradnji objekta mesnih zajednica Milentije Popović i Rade Žunić, tako da će prostorije koje se nalaze ispred ove crkve, biti predate eparhiji na korišćenje.