PolitikaVesti

,,GRAD GORI, A ŠTAB SE ČEŠLJA“, SMATRA GG ,,ZA LESKOVAC ZAJEDNO“

Javna preduzeća na teritoriji grada Leskovca posluju sa gubitkom i stvaraju se uslovi za njihovu privatizaciju nakon epidemije korona virusa, kazao je na konferenciji za novinare ispred Narodnog pozorišta u ime GG ,,Za Leskovac zajedno“ Nebojša Cakić. On je epidemiološku situaciju u gradu i ulogu Štaba za vanredne situacije nazvao ,,Grad  gori, a Štab (za vanredne situacije) se češlja“.

Ova grupa gradjana je ostala pri odluci da ne prisustvuje zasedanjima skupštine grada Leskovca zbog loše epidemiološke situacije , kada su kako kaže Nebojša Cakić, zaraženi poneki šefovi odeljenja gradske Uprave i upošljenici, a sednice se održavaju sa velikim brojem ljudi.

S druge strane smatra da se ne iznose pravi podaci o broju zaraženih, neopravdano je podignuta cena testova, a gradjanima preporučio da se sami čuvaju jer vakcina nema još uvek za masovnu upotrebu za stanovništvo.

Jedna od tačaka je izmirenje dugova leskovačke ,,Apoteke”, za koju se kako kaže, još uvek ne zna koliko tačno duguje.

Kada je reč o javnim i javno-komunalnim preduzećima, Cakić kaže da će gradjani tek osetiti posledice njihovog lošeg poslovanja kroz povećanje cena nakon epidemije korona virusa.

Kako je kazao Cakić, od  8 izveštaja javnih preduzeća koji su predvidjeni, njih  5 posluje sa gubicima, dok su 3  sa tek takozvanim  dobitkom , pri čemu su to preduzeća koja dobijaju subvencije iz budžeta grada Leskovca.