DruštvoVesti

GRAD I ,,RINGERAJA“ U ZAJEDNIČKOM PROJEKTU

U okviru projekta „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“ koji realizuje grad Leskovac, Udruženje roditelja ,,Ringeraja” organizovalo izlet za decu i roditelje predškolskih grupa od 3 do 5,5 godina, uz obilazak Hidroelektrane Vučje, najstarije u Srbiji i crkve Svetog Jovana, kao i zajedničke igre u vrtiću u Vučju. U ovoj aktivnosti učestovovalo je 60 dece i isto toliko očeva.
Do sada su u okviru projekta, po rečima gradske većnice Brankice Stamenković, opremljeni prostori u Turekovcu i Brestovcu, gde je trenutno uključeno 58 dece iz osetljivih grupa, oko 160 roditelja je bilo uključeno u radionice koje su bile usmerene na razvoj kompetencija za uspešno očinstvo u savremenim uslovima. Na ovaj način su unapređene mogućnosti za učenje i razvoj dece iz ruralnih sredina, dece iz romske zajednice i dece sa potrebom za dodatnom podrškom.
Nebojša Stojanović, predsednik Udruženja roditelja ,,Ringeraja” je istakao važnost učešća oba roditelja, a ovog puta posebno očeva u odrastanju dece.
Ukupna vrednost projekta „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“ je 4,5 miliona i obuhvata opremanje prostora, organizovanje radionica, izlete, izradu promo materija, a njegova realizacija je od 2019-2022.godine.
Projekat „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“ finansira Međunarodna banka za obnovu i razvoj (IBRD) – Svetska banka, po Ugovoru o grantu zaključenom između Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i grada Leskovca. Partneri Grada na realizaciji ovog projekta su Predškolsa ustanova „Vukica Mitrović“, Centar za socijalni rad Leskovac i Udruženje roditelja „Ringeraja“.