DruštvoVesti

GRAD LESKOVAC PROSLAVIO SVOJU SLAVU LITIJOM

Grad Leskovac je danas arhijerejskom liturgijom, litijom ulicama grada, presecanjem kolača u crkvi i u sedištu lokalne samouprave proslavio gradsku slavu Leskovca, Svetu Trojicu.
Rezanju slavskog kolača u prisustvu velikog broja gostiju iz privrednog, društvenog i političkog života Leskovca, prethodila je litija kroz grad kojoj se odazvao veliki broj gradjana predvodjenih i gradonačelnikom Leskovca Goranom Cvetanovićem i sveštenstvom leskovačke crkve.

U svečanoj sali grada slavski kolač presekli su predstavnici leskovačke crkve i domaćin slave, Olivera Pešić, direktorka leskovačke filijale NSZ koja je domaćinstvo za narednu godinu slavu predala gradskom većniku Žarku Bogatinoviću.
Čestitajući gradsku slavu starešina hrama Svete Trojice Dalibor Stefanović je istakao značaj poštovanja vere za duhovno zdravlje ljudi.

Gradska slava datira još od postanka grada , a zaštitnik grada Leskovca je Sveta Trojica, tačnije duhovski ponedeljak, koji je rodjendan hrišćanske crkve .
Praznovanje ovog dana obavezuje sve da ne zaboravimo ko smo, da čuvamo našu istoriju, našu kulturu, našu veru. Ove godine gradonačelnik Goran Cvetanović je svim građanima poželeo da gradsku slavu proslave u zdravlju.

Obeležavanju slave prisustvovali su predstavnici gradova pobratima, gradonačelnik Krive Palanke Saško Mitovski sa saradnicima, predstavnici Bijeljine, predstavnici Stalne konferencije gradova i opština.