IZBORI ZA ČLANOVE SAVETA MESNIH ZAJEDNICA NA TERITORIJI GRADA LESKOVCA, RASPISANI ZA 25. DECEMBAR

Predsednik Skupštine grada Leskovca, Aleksandar Đurović, potpisao je danas Odluku o raspisivanju izbora za članove Saveta svih 139 mesnih zajednica na teritoriji grada, koji će biti održani 25. decembra.

Nakon potpisivanja, Aleksandar Đurović, predsednik Skupštine grada Leskovca, u svom obraćanju, je istakao  da je na 19. sednici Skupštine, doneta odluka o obrazovanju mesnih zajednica, na području grada, kojom se predviđa sprovođenje izbora za članove Saveta, i to u roku od 6 meseci od dana njenog stupanja na snagu.

Njihovo sprovođenje će biti u nadležnosti izborne komisije, kao i biračkih odbora.

Objasnivši postupak sprovođenja izbora, Zoran Vukašinović, sekretar Skupštine grada Leskovca, rekao je da pravo kandidovanja, imaju političke stranke i grupe građana, sa područja mesne zajednice, na kojoj imaju prebivalište.

Vukašinović je ovom prilikom dodao i da listu treba da podrži najmanje 20 birača sa overenim potpisima.

Kako je istaknuto na današnjoj konferenciji za novinare, prilikom održavanja izbora za članove Saveta mesnih zajednica, važiće pravila neposrednog i tajnog glasanja, koja su u skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi.

Odluka o raspisivanju izbora za članove Saveta svih 139 mesnih zajednica na teritoriji grada, stupa na snagu danom objavljivanja u „Službenom glasniku grada Leskovca“, a biće objavljena i na oglasnim tablama mesnih zajednica, kao i na zvaničnoj internet stranici lokalne samouprave.