DruštvoVesti

MUP: U TOKU JE PRIJEM NOVIH KADROVA U SPECIJALNU ANTITERORISTIČKU JEDINICU

U toku je postupak prijema novih pripadnika u Specijalnu antiterorističku jedinicu, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova, koje, u poslednjih nekoliko godina, intenzivno vodi računa o modernizaciji svojih terena i opreme.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin posetio je pripadnike Specijalne antiterorističke jedinice u njihovoj bazi, gde im je obezbeđena nova atletska staza, nove pešadijske prepreke, teretana u spoljnim uslovima, kao i druga modernizovana oprema, koja za cilj ima unapređenje i poboljšanje obuka pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice.
„U proteklom periodu izvođeni su radovi na izradi atletske staze, spoljne teretane, renoviranju odbojkaškog terena, formiranju novog poligona za specijalističku obuku prema standardima međunarodnog takmičenja specijalnih jedinica, a sve u cilju povećanja kvaliteta obuke i treninga pripadnika SAJ-a. Ministarstvo unutrašnjih poslova je u proteklih godinu i po dana uložilo značajna sredstva u opremu i obuke za pripadnike naše najelitnije jedinice. Pripadnicima SAJ-a obezbeđena je najnovija oprema za rad i izvršavanje zadataka u noćnim i zimskim uslovima, baš kao što je obezbeđena i najsavremenija oprema koju koriste ronioci SAJ-a i padobranci“, poručio je ministar Vulin, istakavši da pored opreme i obuka, MUP ulaže i u svoje kadrove, te da je u toku postupak prijema novih pripadnika u SAJ.
„U proteklom periodu vršene su rigorozne selekcije za prijem novih pripadnika u Specijalnu antiterorističku jedinicu. Odabrani su najbolji i najspremniji kandidati i oni će uskoro postati pripadnici SAJ-a i deo MUP-a Srbije”, dodao je Vulin, zaključivši da pripadnici ove jedinice, po obučenosti i opremljenosti, stoje rame uz rame sa svakom drugom evropskom specijalnom jedinicom.