DruštvoVesti

NAUČNI KLUB U LESKOVCU TOKOM OVE I SLEDEĆE GODINE REALIZOVAĆE 5 PROJEKATA

Naučnom klubu Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju u Leskovcu, preko Javnog poziva Centra za promociju nauke za 2021 godinu, odobrena su pet projekata. Predstavnici ovih centara potpisali su danas ugovor o početku realizacije projekata, koji će biti sprovedeni u toku ove i sledeće godine.

Projekti koji su odobreni i koji će biti realizovani u leskovačkom Naučnom klubu, u toku ove i sledeće godine su: Čarobni svet magneta, Fizika kao bajka, zatim Kristalni svet I, Prepoznajemo pseudonaučne podvale u medicini i psihologiji i Zelena laboratorija – Baš ti u bašti.

Ukupna vrednost ovih projekata je 432.000 hiljade dinara, s tim što je Naučnom klubu Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju za godišnji program od strane Centra za promociju nauke odobren iznos od 200.000 dinara.

Direktorka leskovačkog Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju, Anđela Kostić Minić, prilikom potpisivanja ugovora, istakla je zadovoljstvo zbog činjenice da su projekti Naučnog kluba prihvaćeni.

Kao vrlo interesantan projekat, istaknut je „Prepoznajemo pseudonaučne podvale u medicini i psihologiji“, za čiju realizaciju će biti zadužen psiholog, pedagog i psihoterapeut, Stevan Stanojević.

Naučno – stručna društva, škole, udruženja i pojedinci koji se bave unapređenjem naučnoistraživačkog rada, popularizacijom i promocijom nauke bili su u mogućnosti da se prijave na javni poziv Centra za promociju nauke i predlože realizovanje projekata, čiji je cilj podizanje nivoa naučne pismenosti i obrazovanja, kroz decentralizaciju nauke na teritoriji Srbije.