KulturaVesti

NOVA OPREMA U LKC

Članovi kabineta gradonačelnika Leskovca su dan uoči Međunarodnog dana kulture posetili Leskovački kulturni centar koji može da se pohvali savremenom opremom vrednom oko 2 miliona dinara i nabavljena je u okviru projekata koje finansira ministarsto kulture i informisanja i lokalna samouprava.
Deo novca koji se dobije za realizaciju nekog projekta treba da se izdvoji za novu tehniku i opremu, jer nema dobrog programa bez kvalitetne opreme, kazala je direktorka Leskovačkog kulturnog centra Sanja Conić, dodajući da je zahvaljujući podršci lokalne samouprave ovo sada moderna institucija u kojoj se mogu videti interaktivni displej, VR (virtuelna realnost) naočare, novo ozvučenje, LED rasveta i novi digitalni klavir.
,,Zalaganje i inicijativa svih zaposlenih na čelu sa direktorkom koji su uspeli da publici u ovim teškim trenucima održe entuzijazam i da na momente ulepšaju stvarnost bogatstvom kulturnog sadržaja su za svaku pohvalu, ali i njihovi konstantni napori da svoje aktivnosti učine dostupnima širokom auditorijumu uz stalna ulaganja i unapređivanje,“ kazala je Andrijana Vasić, pomoćnica gradonačelnika Leskovca.
Snaga LKC su novi mladi ljudi koji su doneli novu energiju, dodala je Sanja Conić.
Tradicionalna likovna kolonija Vlasina održava se bezmalo pet decenija u organizaciji Leskovačkog kulturnog centra, a pod pokroviteljstvom lokalne samouprave, a poslednjih nekoliko godina značajnu podršku dobija i od Ministarstva kulture.
U planu je i uređenje prostora pod nazivom Digitalni centar koji ne zahteva velika ulaganja, a mladima će pružiti mogućnost stvaranja uz najsavremeniju digitalnu tehniku.