DruštvoVesti

PODIGNUTA BORBENA GOTOVOST VOJSKE SRBIJE NA NAJVIŠI NIVO

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić naredio Vojsci Srbije da podigne borbenu gotovost na najviši nivo, nakon nereda na severu Kosova i Metohije tokom pokušaja nasilnog ulaska kosovske policije u objekte lokalnih institucija.

Vučević je rekao da je Vojska Srbije započela svoje aktivnosti po toj naredbi i dodao da neko mora da razume da ono što Kurti radi, vodi ka crvenim linijama, ka potpunom kolapsu dijaloga, eskalaciji na terenu i ugrožavanju mira i stabilnosti u regionu.
Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije će sprovesti naredbu predsednika, kao vrhovnog komandanta Vojske i uradiće ono što se očekuje od Vojske Srbije – biće tamo gde je najteže i braniti suverenitet, slobodu i nezavisnost zemlje, poručio je potpredsednik Vlade.
On je Srbima na Kosovu i Metohiji poručio da ostanu mirni, iako je situacija dramatična, da ne nasedaju na provokacije i da se ne odigra scenario gde bi oni bili prikazani kao neke „kriminalne grupe i huligani“.