DruštvoVesti

POKLONI LOKALNE SAMOUPRAVE ZA PRVAKE U LEBANU

Predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović uručio je đacima prvacima na teritoriji ove lokalne samouprave, ove godine, kao i prethodne, poklon pakete sa rancima, naočarama za sunce, sredstvima za higijenu i novčanom čestitkom od po pet hiljada dinara.
Na ovaj način rukovodstvo opštine Lebane tradicionalno svake godine čestita polazak u školu svim prvacima sa teritorije opštine Lebane i uručuje im poklon pakete.
Ove godine na teritoriji Lebana ima 169 đaka prvaka i za sve njih su obezbeđeni ranci za dečake i devojčice i ostali pokloni.
Tim povodom je predsednik Ivan Bogdanović sa saradnicima najpre posetio Osnovnu školu ,,Radovan Kovačević Maksim“ u Lebanu gde su učenici drugog razreda sa svojim učiteljicama priredili program za prvake.
Prvaci su prvi put upoznali i svoje učiteljice, a zatim su seli i u klupe, gde su im uručeni pokloni.
Predsednik opštine Lebane je zatim obišao i prvake Osnovne škole ,,Radoje Domanović“ u Bošnjacu kojima su takoše uručeni rančevi, pokloni i novčana poklon čestitka.
Strpljivo su čekali sa svojim mama i tatama u multimedijalnoj učionici ove obrazovne ustanove gde su prvi put seli u školske klupe.
Na poseti i poklonima zahvalio se direktor osnovne škole u Bošnjacu Goran Pejković.
Osnovna škola u Bošnjacu ima ove godine 40 prvaka, što je prosek godinama, dok je ulupan broj đaka 350 u matičnoj školi i u izdvojenim odeljenjima u Lugaru, Velikom Vojlovcu, Cekavici i Pertatu.
Ovo je inače već četvrta godina kako lokalna samouprava obraduje svoje prvake pred početak nove školske godine.