DruštvoVesti

POSETA VAKCINALNOM PUNKTU U BELANOVCU

Na teritoriji našeg grada prvu dozu vakcine primilo je do sada 52.459 ljudi, a drugu 22.680 što je 16,89% i još uvek nedovoljno za sticanje kolektivnog imuniteta, istaknut je prilikom današnje posete gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića sa saradnicima vakcinalnom punktu u Belanovcu, jednom od 37 mesta na kojima svi građani mogu slobodno da se vakcinišu.
Zamenica gradonačelnika Ana Janković Stojanović u obraćanju novinarima je kazala da su našim sugrađanima su na raspolaganju četiri vakcine Fazjer, Astra Zeneka, Sputnjik i Sinofarm vakcina koja je u Leskovac stigla u količini od 12 hiljada doza. Što se tiče Astra Zeneke i Sputnjika one su dostupne samo u hali Partizan, Fajzer u hali Partizan i domovima zdravlja u Grdelici i Vučju, a Sinofarm je dostupna na svih 37 punktova širom teritorije Leskovca, a vakcinacija teče bez problema.
Apelu građanima da iskoriste mogućnost vakcinisanja protiv korona virusa koju mnogi u regionu i šire nemaju pridružila se gradska većnica Aleksandra Milovanović.
Drugu dozu vakcine Sinofarm danas su primile Aleksandra Stojanović, PR gradonačelnika, i mr Brankica Stamenković, član Gradskog veća, a ovim je kompletno završena vakcinacija čitavog Kabineta gradonačelnika Leskovca.
Časlav Nedeljković, zamenik direktora Doma zdravlja apelovao na građane da se tokom predstojećih praznika ne okupljaju, da izbegavaju kontakte i da se drže svih propisanih mera.