DruštvoVesti

POTPISANI UGOVORI ZA SUFINANSIRANJE MEDIJA

Ugovori sa medijskim kućama čiji će se projekti iz oblasti javnog informisanja sufinansirati ove godine iz budžeta grada Leskovca potpisani su danas u svečanoj sali grada. Lokalna samouprava je opredelila 30 miliona dinara za 26 projekata koje je odobrila komisija za ovu oblast.

Reč je o projektima za koje se smatra da će doprineti boljem upoznavanju građana sa različitim segmenatima društva poput privrednog razvoja, kulture, zdravstva, ekologije, socijalne zaštite, nacionalnih manjina.
Gradonačelnik je u obraćanju predstavnicima javne reči naglasio da je od 2015.godine kada su medijski projetki sufinansirani sa 10 miliona, ta suma porasla prošle i ove godine na 30 miliona dinara.
Iako su potraživanja po projektima bila gotovo 72 miliona dinara, izabrani su oni koje je stručna komisija procenila kao vredne pažnje, a po rečima gradonačelnika uloga medijskih radnika u društvu je velika.
Novinarka naše televizije Violeta Stošić, je u ime medijskih radnika u svom obračanju naglasila važnost prave informacije u pravo vreme, naročito u periodu iza nas koji je bio obeležan epidemijom korona virusa.
Leskovac je grad koji ima ozbiljne i odgovorne predstavnike medija, nagladsio je ovom prililikom gradonačelnik, a lokalna samouprava ulaže maksimalni trud da svima izađe u susret, kao i da pruži sve informacije od značaja za građane.