DruštvoVesti

PRIVREDNICI O PROBLEMIMA SA GRADONAČELNIKOM, OTVARANJE FABRIKE ,,ERENLI“ U AVGUSTU

Na današnjem sastanku gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića sa privrednicima na kome su izneli svoje probleme, sugestije i pohvale za aktivnosti lokalne samouprave, najavljeno je otvaranje kompanije Erenli u avgustu.
Kada je reč o tkzv. ,,Otvorenim vratima gradonačelnika” ovo je prilika da se u direktnom kontaktu i transparentno čuju oni koji doprinose privrednom razvoju grada i iznesu probleme sa kojima se suočavaju, a uglavnom se odnose na rešavanje infrastrukture koja bi olakšala njihov rad.
,,Veliki deo rešenja izazova sa kojima se susrećete jeste u ingerencijama svake lokalne samouprave, pa i naše, ali i u delu koji ne spada u direktnu nadležnost Grada, mi ćemo pružiti pomoć i probati da rešimo neke od problema. Naš interes je da nastavite da radite, ali i da imate stvarnu podršku kako bi proširili svoje kapacitete i zaposlili nove ljude” kazao je u svom obraćanju privrednicima gradonačelnik Goran Cvetanović.

Po rečima Fikreta Ajnibala, generalnog direktora turske fabrike Erenli 95% radova na izgradnji fabrike u Zelenoj zoni je završeno, preostale su neke sitne instalacije, tako da se planira da se za dve nedelje preda dokumentacija za dobijanje dozvole. Tako je već izvesno da će u avgustu ova fabrika koja trenutno upošljava 33 radnika svečano da se otvori, nakog čega će u njoj već početkom septembra raditi još 100 upošljenika.
izjava 21.26 in džulaj 22.05 33
Fikret Ajnibal, generealni direktor Erenlija
Kada je reč o domaćim privrednicima koji su se obratili, sem što su pohvalili saradnju sa lokalnom samoupravom, infrastruktura i urbanistički planovi su ono što ih muči.
Vlasnik preduzeća Guma promet Jovan Stojković i Saša Starčević ispred firme Star i SS trejd, dali su predlog da se uredi ulica u kojoj posluje nekoliko preduzeća koje se bave špedicijom, transpotrom, kao i carina, u kojima radi oko 200 radnika, kao i vodovodna mreža, naročito jer su već rešeni imovinsko pravni odnosi. Gradonačelnik je odgovorio da bi ta investicija koštala oko 2,5 miliona dinara i da se planira ove godine.

Vlasnik firme Pureberry Goran Petrović je na sastanku istakao da na parceli koju ima preko puta Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, gde ima zasad jagoda, nema struju, na šta je gradonačelnik Cvetanović odgovorio da to nije u ingerenciji grada Leskovca, ali i da će se potruditi da pomogne da se reši problem ovog privrednika.
Istaknuto je i da će se krenuti u rešavanja problema sa legalizacijom koji je izneo Bojan Stamenković, vlasnik restorana Groš, a u cilju proširenja firme.
Goran Đorđević, vlasnik firme Đorđević gradnja, izrazio je problem u vezi sa ekološkom inspekcijom gde je šef Odeljenja za inspekcijske poslove Saša Pešić kazao da će održati sastanak sa gospodinom Đorđevićem i potruditi se da reši problem sa kojim se suočava.

,,Veliki deo rešenja izazova sa kojima se susrećete jeste u ingerencijama svake lokalne samouprave, pa i naše, ali i u delu koji ne spada u direktnu nadležnost Grada, mi ćemo pružiti pomoć i probati da rešimo neke od problema. Naš interes je da nastavite da radite, ali i da imate stvarnu podršku kako bi proširili svoje kapacitete i zaposlili nove ljude” istakao je gradonačelnik ovom prilikom.