DruštvoVesti

PROBLEM SA MIŠEVIMA

Na prostoru Kapitol parka pojavio se problem sa miševima, a kako smo danas saznali izabrani izvođač radova je dva puta vršio deratizaciju, mada se i sada sporadično pojavljuju.

Glodari su se najpre pojavili u objektu sa prehrambenom i mešovitom robom, a po pozivu su da bi obavili deratizaciju kako saznajemo dva puta dolazili predstavnici izvođača radova za deratizaciju.
Nakon njihove intervencije miševi su počeli da beže ka ostalim lokalima u ovom tržnom centru, ali na svu sreću sem sporadičnim pojava nema ih u većem broju.
Mi smo danas zatekli nekoliko glodara dok beže ispred lokala i na parkingu.
Sumnja se da ih ima i u nepuštenom fabričkom objektu koji se nalazi iza Kapitol parka.
Saznajemo i da da se u međuvremenu iselila prodavnica prehrambene robe gde su se pojavili, a da će se novi zakupac po svemu sudeći sa sporskom opremom uskoro useliti.
Ono što se nezvanično govori je i da će Kapitol park Leskovac, prvi ritejl parka u Leskovcu sa 16 prodavnica ukupne površine od oko 16,900 m² dobiti novog vlasnika i proširenje, a reč je o još jednom poznatom imenu na tržištu koje posluje u Nišu i drugim većim gradovima.
Za deratizaciju na javnim površinama treba se obratiti Odeljenju za privredu i poljoprivredu GU grada Leskovca dok se u pojedinačnim slučajevima na privatnim posedima poput ovog građani i privredni subjekti obraćaju ZZJZ ili izabranom izvođaču preduzeću Jugoinspekt Beograd, o svom trošku.