DruštvoVesti

SITUACIJA SA VODOSNABDEVANJEM ZNAČAJNO BOLJA

Fabrika vode u Vlasotincu trenutno prerađuje 60 litara vode u sekundi što je značajno povećanje od jutrošnjih 25l/s. S obzirom na to da je za optimalne potrebe stanovništva potrebno da se prerađuje 70 l/s, u JKP Vodovod apeluju na potrošače  da racionalno koriste vodu. Voda će moći da se koristi za piće tek nakon što ZZJZ Leskovac utvrdi njenu ispravnost, do tada je tehnička.

-Radimo na povezivanju otkinutog dela cevovoda i očekujemo da pustimo vodu iz alternativnog vodozahvata na Rastavnici. To znači da bi u toku večeri trebalo da se poveća proizvodnja vode iz fabrike i da se u toku sutrašnjeg dana normalizuje vodosnabdevanje – kaže direktor JKP Vodovod Zvonko Ilić .

On dodaje da će crpne stanice u Orašju, Donjoj Lomnici i i Konopnici biti puštene tokom noći i naglašava da ne očekuje dalje prekide u vodosnabdevanju.

Voda iz slavina u Vlasotincu potekla je noćas, za mnoge neočekivano jer se govorilo o višednevnim prekidima. Rešenje je nađeno u pupmi koja zahvata vodu direktno iz reke, vodi do crpne stanice i fabrike, na preradu. „da će voda moći da se koristi za piće tek nakon što ZZJZ Leskovac utvrdi njenu ispravnost, do tada je tehnička“. Sedam cisterni i dalje snabdeva stanovništvo vodom za piće i kreće se ranije najavljenim trasama u periodu od 10 do 21 sat.

Dalji poslovi na sanaciji vodozahvata će biti nastavljeni.

Donacija Planinke AD  u vidu 10 paleta Prolom vode, koja je danas stigla u Vlasotince, data je predškolskoj ustanovi.

Viši delovi vlasotinačke opštine poput Gunjetine, Lopušnje Crne Bare i dela iznad Gara i dalje su bez struje. Očekuje se da radnici danas stignu do Donje Lopušnje, kažu u ogranku EPS-a u Vlasotincu.

-Mnogo je pokidanih žica i polomljenih stubova. Ekipe su na terenu, ali čak i kad sve povežemo desi se da padne novo drvo i sve moramo iz početka. Najviše problema ima na 10-kilovoltnom pravcu Orašje od Gradišta prema Donjoj i Gornoj Lopušnji, Samarnici i Ravnoj Gori. Hvala meštanima koji nam pomažu na svim lokacijama i lokalnoj samoupravi koja nam izlazi u suret – kaže rukovodilac jedinice u Vlasotincu Bojan Đorđević.

On očekuje da do večeras stigne struja u Donju Lopušnju, ukoliko ne iskrsnu novi problemi.