DruštvoVesti

U BOJNIKU PRIREĐEN DOČEK ZA OVOGODIŠNJE POBEDNIKE U GUČI

Na platou ispred Sportske hale u Bojniku, priređen je doček za Elvisa Bajramovića, dobitnika prestižnog priznanja Prva truba Guče na 61. Dragačevskom saboru trubača, kao i za Manuela Ametovića, prvog trubača u kategoriji omladinaca i za najboljeg bubnjara, Emanuela Zećirovića, iz orkestra Isidora Zećirovića.

Sa ovogodišnjeg Dragačevskog sabora trubača, u Bojnik su stigle čak tri nagrade, čime je potvrđeno da ovo mesto zaista predstavlja centar trube i rasadnik je vrhunskih trubača.

Posle Fejata Sejdića koji je na ovom saboru pobeđivao bezbroj puta i dobio sve što se dobiti može, zatim Dragana Ametovića, Nebojše Sejdića i Kristijana Azirovića koji su takođe dobijali nagrade u Guči, zahvaljujući Elvisu Bajramoviću 2019. i sada, 2022. godine truba je ostala u pustorečkom kraju.

Za najboljeg bubnjara, ove godine, na Dragačevskom saboru, proglašen je Emanuel Zećirović iz orkestra Isidora Zećirovića, dok je nagrada prvi trubač u kategoriji omladinaca, otišla u ruke šesnaestogodišnjeg Manuela Ametovića.

U ime lokalne samouprave opštine Bojnik, dobitnike nagrada pozdravio je Nenad Jovanović, direktor Doma kulture, i ovom prilikom uručio im zahvalnice.