KulturaVesti

U PEČENJEVCU ODRŽAN FESTIVAL KRATKOG FILMA

Treću godinu zarednom Dom kulture Pečenjevce u susret Svetskom danu zaštite životne sredine je organizovao Festival kratkog filma takmičarskog karaktera, a po odluci žirija prva nagrada pripala je OŠ ,,Trajko Stamenković” kojoj je poklonjen tablet.
Ovo je već tradicionalna manifestacija koja je predviđena programom rada Doma kulture u Pečenjevcu uz podršku grada Leskovca i na kojoj je ove godine učestovalo devet osnovnih škola, kazao je direktor ove ustanove kulture Miroslav Stanojević.
Sa ovakvom mladošću koja itekako ima razvijenu svest o zaštiti životne sredine nema bojazni za budućnost, smatra šef Odeljenje za zaštitu životne sredine Slađan Đikić, koji je predsedavao žirijem za izbor nagrađenih na Festivalu kratkog filma.
„Snimci zabeleženi „okom kamera“ ove divne dece nas podsećaju koliko je malo napora potrebno ne bi li jedni drugima ukazali na značaj borbe za čistu zdravu životnu sredinu. Stoga će svi oni poneti zaslužene nagrade, a ja u ime Grada i uoči Svetskog dana zaštite životne sredine upućujem srdačne čestitke učesnicima konkursa kratkometražnih filmova u organizaciji Doma kulture u Pečenjevcu”, poručio je gradski većnik Dragoljub Živković koji nosi lepe uspomene kao učesnik likovne kolonije u organizaciji ove ustanove kulture.
Za decu je bilo zadovoljstvo stvaranje ovih filmova, kaže učesnica tima iz OŠ ,,Trajko Stamenković”, Nikolina Milosavljević.
Pored OŠ „Trajko Stamenković“ koja je zauzela prvo mestoi osvojila tablet, drugoplasirana je OŠ „Desanka Maksimović“ iz Grdelice i njoj je pripao foto aprarat, dok eje treće osvojila OŠ „Vasa Pelagić“ i GoProkameru kao nagradu.