UGRAĐUJE SE PRVI SLOJ ASFALTA NA PUTU LESKOVAC-LEBANE

Na putu Leskovac-Lebane gde je u toku rekonstrukcija ove bitne saobraćajnice ugrađuje se prvi sloj asfalta na deonici od mosta na Hisarskom kanalu u Donjem Sinkovcu do Gornjeg Trnjana.
Radovi vrednosti 176 miliona 600 miliona dinara se izvode na putu Leskovac-Lebane u dužini od 4,6 km a finansira ih JP Putevi Srbije.
Kako je kazao gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović prilikom današnjeg obilaska, pored radova koji se intenzivno izvode ovde gde se ugrađuje prvi sloj asfalta, polako se uređuju svi prilazi ka našem gradu ili izlazi iz grada.

,,Cilj je da nakon ugradnje prvog sloja, gde se radovi izvode uz odvijanje saobraćaja, da posle toga imamo ugradnju habajućeg, završnog sloja, kada ćemo imati potpunu obustavu saobraćaja kako bismo imali što kvalitetnije radove,” kazao je direktor JP Urbanizam i izgradnja Novica Nikolić.

Ova deonica počinje od Hisarskog kanala, sve do kraja teritorije grada Leskovca, odnosno do Gornjeg Trnjana, radovi su ugovoreni u direktnoj komunikaciji gradonačelnika Cvetanovića i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
Izvođač radova na ovoj deonici je preduzeće Srbijaautoput iz Beograda. Još uvek nije izvesno da li će se raditi i biciklističke staze, ali grad Leskovac nije odustao od toga.