DruštvoVesti

USVOJEN PROGRAM RAZVOJA TURIZMA

Na današnjoj sednici Gradskog veća usvojen je program razvoja turizma grada Leskovca sa Akcionim planom od 2020.do 2025.godine i odluka da se svim bebama rodjenim na teritoriji grada daruju autosedišta.
Usvojeni program razvoja turizma grada Leskovca u petogodišnjem trajanju od 2020.do 2025.godine predstavlja veoma važan strateški razvojni dokument.
Većnici su se složili i sa predlogom odluke Sporazuma o regulisanju medjusobnih odnosa izmedju JKP Toplana i leskovačke Opštine SPC o izmirenju duga od preko 10 miliona dinara za isporučenu toplotnu energiju za crkvu Odžakliju i konak na 36 rata uz obavezu plaćanja redovne potrošnje, a nakon tužbe toplane.
Usvojena su rešenja o imenovanju direktora javnih i javno-komunalnih preduzeća na osnovu sprovedenih konkursa i to Novice Stojanovića za Toplanu, Vladimira Sinadinovića za Komunalac, Staniše Ristića za Vodovod, Dragana Stojiljkovića za Dom i Milana Stojkovića za Pijacu koji su bili i jedini kandidati i ispunili sve uslove konkursa. Lokalna samouprava je opredelila 10 miliona dinara za poklone deci rodjenoj u ovoj godini, auto sedišta sa obukom za roditelje.
Većnici grada su dali saglasnost na tromesečni izveštaj za četvrti kvartal o praćenju javnih i javno-komunalnih preduzeća kroz analizu rada i mišljenja prošlu godinu, kao i na izmene i dopune statuta ustanova kulure na teritoriji Leskovca, Narodnog pozorišta, Narodne biblioteke ,,Radoje Domanović“, Narodnog muzeja, Istorijskog arhiva, Leskovačkog kulturnog centra, Domova kulture Grdelica, Vučje, Pečenjevce, Brestovac, Roma i Turističke organizacije.