DruštvoPrivredaVesti

ZAVRŠEN MOST NA RASTERETNOM KANALU TULOVSKE REKE

Radovi na izgradnji mosta na rasteretnom kanalu Tulovske reke vrednosti 27,4 miliona dinara, ali i uz dodatna sredstva danas su završeni i saobraćaj je zvanično  pušten preko ovog objekta.

Kako je kazao gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je danas sa saradnicima obišao ovaj most poznato je da Tulovska reka godinama unazad plavi useve i domaćinstva stanovnika sela duž obale ove reke.

,,Zato smo se i upustili u ovaj važan i kompleksan projekat, koji danas i zvanično možemo proglasiti završenim. Prvo smo u eksproprijaciju zemljišta uložili 25 miliona dinara, a zatim smo započeli izgradnju rasteretnog kanala u dužini od 2,2 km. Izgradnja ovog vodoprivrednog objekta je nedavno završena i u nju smo uložili dodatnih 45 miliona dinara (Srbijavode 20, a grad Leskovac 25 miliona dinara). Na kraju je sagrađen most u funkciji rasteretnog kanala koji danas puštamo u saobraćaj, dužine 17,9 metara, širine 10 metara. Kolovoz je širine 6 metara i sa svake strane je pešačka staza širine 2 metra,“ kazao je Cvetanović.

,,Najpre srušena asfalterska saobraćajnica, nakon toga su izvedeni zemljani i betonski radovi, odnosno betonirana je konstrukcija mosta, pešačke staze i krila i postavljena je nova elastična, zaštitna ograda. Urađeni su prilazi mostu i na kraju asfaltiranje kolovoza i prilaza mostu. Prošle srede, odnosno 16. decembra, imali smo ispitivanje probnog oprterećenja na mostu. Taj posao je preuzela laboratorija za ispitivanje konstrukcija Građevinskog fakulteta u Nišu i rezultati ispitivanja su dobri. Ostalo je da kompanija Telekom izmesti svoju instalaciju i očekujemo da oni to završe u kratkom roku,“dodao je direktor JP Urbanizam i izgradnja Novica Nikolić.