HronikaVesti

ZLOUPOTREBA SLUŽBENOG POLOŽAJA

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu uhapsili su četiri osobe zbog sumnje da su zloupotrebivši službeni položaj u postupku javnih nabavki oštetile opštinu Surdulica za više od 46.000 evra.
Policija je uhapsila M. S. (1980), rukovodilac u opštini Surdulica i koordinator projekta, i članove komisije D. S. (1966), S. M. (1966), rukovodioce u opštini Surdulica i O. V. (1962), zaposlenu u opštini Surdulica, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom, dok se M. S. tereti i da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja.
Osumnjičene se terete da su, prilikom sprovođenja postupka javnih nabavki za rekonstrukciju i rehabilitaciju informacionog centra za zaštitu životne sredine u zaštićenom području Vlasina, suprotno predviđenim procedurama za javne nabavke izabrale neispravnu ponudu sa najvišom ponuđenom cenom čime su oštetile budžet opštine Surdulica za 28.769 evra.
Takođe, M. S. se tereti da je, kao koordinator projekta, suprotno Ugovoru omogućila da se objekat koji je predmet projekta koristi u svrhe za koje nije predviđen, čime je na osnovu komercijalne upotrebe objekta oštetila opštinu Surdulica za 17.693 evra.
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i one će, uz krivičnu prijavu, biti privedene nadležnom tužilaštvu.