PolitikaVesti

GG ZA LESKOVAC ZAJEDNO PROTIV NACRTA UGOVORA O PRIVATNO-JAVNOM PARTERSTVU ZA LED OSVETLJENJE GRADA

Odbornici GG Za Leskovac zajedno ne učestvuju u radu Skupštine grada Leskovca jer smatraju da je rizik zaražavanja korona virusom veliki sa tolikim brojem ljudi u Narodnom pozorištu gde se održava sednica, a kao razlog za njeno održavanje u ovakvim epidemiološkim uslovima sa preko 5 hiljada zaraženih u Srbiji ističu jedino usvajanje odluke o davanju saglasnosti na konačni nacrt ugovora o javno-privatnom partnerstvu za vršenje  usluga zamene sistema javnog osvetljenja prmenom mera uštede energije sa led tehnologijom na teritoriji grada Leskovca.

Kako je rečeno na konferenciji za novinare ispred zgrade Narodnog pozorišta ova sednica Skupštine grada se održava pod visokim epidemiološkim rizikom, uprkos upozorenjima ove grupe gradjana.

Kako je istaknuto gradski parlament danas zaseda  sa jednim ciljem da se po svaku cenu usvoji nacrt ugovora o  led osvetljenju koji treba da potpiše načelnik GU kao neovlašćeno lice.

Nakon toga se ćutalo, jer su došli na red izbori, dodao je Nebojša Cakiš, a danas je u jeku epidemije ova tačka na dnevnom redu skupštinskog zasedanja i naglasio da nije ništa apsolutno promenjeno u ugovoru koji je bio nezakonit pre nešto više od pola godine.

GG Za Leskovac Zajedno želi da obavesti o ovome Vladu Srbije a kako je istaknuto biće podnete krivične prijave, ali kada dodje do promene u tužilaštvu ili do promene vlasti.