NAZIRE SE KONAČAN IZGLED GRADSKOG TRGA

Iako su radovi na centralnom gradskom trgu u Leskovcu odavno probili rok, ipak im se nazire kraj. Transformacijom parkinga i dela zelene površine na prostoru između Robne kuće „Beograd“ i Modne kuće, stvara se velelepni, multifunkcionalni javni trg.

Gradski trg u centru Leskovca postepeno dobija konačan izgled. Iako su se radovi poprilično odužili, kako zbog epidemije korona virusa, tako i zbog odabranog izvođača radova, Bauvezena iz Lazarevca, kraj im se polako nazire, tako da će građani uskoro uživati u prijatnom ambijentu.

U okviru vrlo zahtevnog projekta izgradnje centralnog gradskog trga, za šta je opredeljeno 223 miliona dinara, urađeno je popločavanje dela trotoara Bulevara oslobođenja kamenim granitnim pločama i kockama i postavljeni su granitni ivičnjaci. Takođe, formirane su i zelene površine i biciklističke staze, a stvoreni su i uslovi za postavljanje urbanog mobilijara.

Da podsetimo, radovi na izgradnji dugonajavljivanog trga u Leskovcu započeti su krajem novembra 2019. godine, a prethodilo im je izmeštanje spomenika Tomi Zdravkoviću i narodnom heroju Kosti Stamenkoviću, koje je, inače, izazvalo podeljena mišljenja u javnosti, kao i fontane koja se sada nalazi u parku Devet Jugovića na Hisaru.