DruštvoVesti

U TOKU RADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI U PEČENJEVCU

Radovi na izgradnji vodovodne mreže u Pečenjevcu u dužini od 9,9 km za šta je iz budžeta grada opredeljena suma od 28,6 miliona dinara koje je obišao gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović su u toku, a rok za njihov završetak je 180 dana.
Po rečima direktora JP Urbanizam i izgradnja Novice Nikolića vodovodna mreža se gradi od polietilenskih cevi, prečnika 160, 110, 63 i 40 milimetara za 10 bara pritiska i ove cevi spajaće se elektrofuzionim zavarivanjem, a pored toga biće izgrađeno i 29 podzemnih, protivpožarnih hidranata.
Radovi koji se izvode na vodobodnoj mreži, kako je istakao predsednik MZ Pečenjevce Marko Dimitrijević predstavljaju ostvarenje višedecenijskog sna meštana Pečenjevca koji imaju problema sa snabdevanjem ispravnom pijaćom vodom.

Gradonačelnik Goran Cvetanović je izrazio zadovoljstvo što moće da obavesti meštane da je izgradnja vodovodne mreže u Pečenjevcu deo širokog projekta koji ima za cilj da osigura stabilno i pouzdano snabdevanje vodom za naše sugrađane. Prethodno je već izgrađen dovodni cevovod i rezervoar za vodu u istom mestu sa 38,4 miliona, što je dodatno unapredilo infrastrukturu i omogućilo efikasnije snabdevanje vodom.
Rok za izvođenje ovih radova je 180 dana, nakon toga će se uraditi elaborat geodetskih radova, tehnički pregled i ići će se na pribavljanje građevinske dozvole, istaknuto je ovom prilikom.